Wij helpen ondernemers hun conflicten aan te gaan en zelf op te lossen

Over het Instituut voor Zakelijke Mediation

Het Instituut voor Zakelijke Mediation is opgericht om ondernemers te helpen met het oplossen van hun conflicten.

Wij geloven dat er een andere weg is dan de juridische procedure en de gang naar de rechter. Een weg die sneller, beter en goedkoper is.

Wij geloven dat ondernemers prima in staat zijn om zelf hun onderlinge confrontaties aan te gaan en  moeilijke gesprekken met elkaar te voeren. Of lastige onderhandeling tot een goed einde te brengen.

Wij weten dat hulp van buitenaf kan helpen. Hulp van mediators, conflictbemiddelaars en onderhandelaars die expert in hun vakgebied zijn.

Het Instituut is opgericht om conflicten op te lossen. Wij doen actief onderzoek naar conflicten en zijn op zoek naar nieuwe onderhandelings- en mediationtechnieken omdat wij geloven dat er altijd betere methoden in de wereld te vinden zijn.

Instituut voor Zakelijke Mediation - Alexander en Frits lopend zwart wit

Het team

Instituut voor Zakelijke Mediation - portret Alexander Thomassen

Alexander Thomassen

Drs. Alexander Thomassen RT REP is oprichter van het Instituut voor Zakelijke Mediation.

Alexander is professioneel MfN mediator en conflictbemiddelaar. Hij is gespecialiseerd in zakelijke mediation, uitkoop van aandeelhouders en nalatenschapmediation.

Alexander heeft een financiële achtergrond in corporate finance, treasury en waardebepaling. Hij heeft 23 jaar bij ING gewerkt als teamleider corporate finance en expert op het gebied van familiebedrijven en bedrijfsoverdracht.

Sinds 2017 is Alexander zelfstandig financieel adviseur en zakelijk mediator bij FBM Corporate Finance.

In 2020 is Alexander benoemd als Raad-plaatsvervanger bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam. Alexander is daarnaast commissaris bij een kraam- en thuiszorgonderneming.

Alexander is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Zeist.

Instituut voor Zakelijke Mediation - portret Mascha van Vuuren – Sanders

Mascha van Vuuren – Sanders

Ing. Mascha T.G. van Vuuren-Sanders PMSE is partner van het eerste uur bij het Instituut voor Zakelijke Mediation.

Mascha is MfN Registermediator, (conflict)bemiddelaar en adviseur van directies.

Mascha heeft een technische achtergrond en ruim 20 jaar boardroom ervaring in de infrastructuur-, bouw-, vastgoed- en energiesector, zowel publiek als privaat. Zij is als Algemeen Directeur verantwoordelijk geweest voor bedrijven en bedrijfsonderdelen van Arcadis, Ballast Nedam, Engie en bij Alliander.

Daarnaast heeft Mascha toezichthoudende functies bekleed bij stichting E-Laad en USEF.

Sinds 2019 is Mascha ondernemer en mede-oprichter van Integrated Minds en is daarnaast voorzitter van de Raad van Toezicht van SHS Delft. Mascha is lid van vereniging van bouwmediators.

Mascha is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Zeist.

Instituut voor Zakelijke Mediation - portret Victor Lampe

Victor Lampe

Mr. Victor J.N. Lampe RAB is één van de grondleggers van het Instituut voor Zakelijke Mediation.

Victor is MfN Registermediator en gecertificeerd nalatenschapsmediator. Hij heeft een fiscaal-juridische achtergrond en hij is zijn loopbaan gestart bij PWC Tax in 1985.

Na een aantal jaren heeft Victor zich toegelegd op het bedienen van de midden zakelijke markt. Victor adviseert directeur-grootaandeelhouders, vrije beroepers, samenwerkende aandeelhouders van (familie-)bedrijven en vermogende particulieren.

Victor wordt als Register Adviseur Bedrijfsopvolging veel betrokken bij opvolgingsvraagstukken binnen familiebedrijven.

Victor is getrouwd, heeft 3 kinderen en woont in Zeist.

Instituut voor Zakelijke Mediation - portret Frits Henstra

Frits Henstra

Mr. Frits Henstra is partner van het eerste uur van het Instituut voor Zakelijke Mediation.

Frits is MfN Registermediator, advocaat en cao onderhandelaar.

Frits is advocaat in hart en nieren. Als advocaat staat Frits sinds 1996 ondernemers bij in brede zin. Hij doet dat vanuit het kantoor Aelan Advocaten in Utrecht.

De jas van de mediator past Frits als gegoten. Al 15 jaar treedt Frits op als mediator in uiteenlopende zaken: arbeid, huur, vastgoed, (ontvlechting van) samenwerkingsverbanden en andere zakelijke conflicten. Maar ook echtscheidingen waar ondernemers bij betrokken zijn.

Frits is bestuurslid van de Vereniging Utrechtse Mediators. Frits treedt ook op als cao onderhandelaar bij een zorg-cao.

Frits is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Doorn.